Care este diferenta dintre

SEO off-Page si SEO on-Page

Avand un site optimizat este o sarcina constanta, care necesita munca si dedicare. Retineti, de asemenea, ca strategiile diferite de marketing digital va pot ajuta sa cresteti vizitele pe site-ul dvs. si sa pozitionati pagina in primele rezultate ale Google.

1. Titlurile paginilor

Titlurile paginilor dvs. sunt unul dintre cei mai importanti factori SEO de pe site-ul dvs. Fiecare dintre paginile si postarile dvs. ar trebui sa aiba propriul titlu unic, care sa includa cuvintele cheie principale pentru acea pagina.

De exemplu, ati putea scrie un blog despre o noua reteta de tort de ciocolata pe care ati incercat-o. Prin urmare, este important sa includeti "Reteta de tort de ciocolata" in titlul dvs. de postare, poate "Reteta usoara de tort de ciocolata" sau "Reteta de tort de ciocolata pentru copii" etc.

In acest fel, ori de cate ori cineva cauta "Retete de tort de ciocolata" intr-un motor de cautare, postarea dvs. are sanse mai mari sa apara deoarece ati inclus acele cuvinte cheie.

2. Meta descrieri

Multi oameni uita sa includa meta descrieri in paginile lor. Aceste descrieri sunt un loc important pentru a include cuvinte cheie relevante pentru continutul dvs., acestea fiind folosite in rezultatele cautarii cand pagina este listata.

De exemplu, daca vom continua sa folosim exemplul "Retete de tort de ciocolata", atunci o descriere buna pentru aceasta pagina ar include acele cuvinte cheie si cele conexe. Asadar, "aceasta reteta usoara de tort de ciocolata este, probabil, cea mai delicioasa, reteta de tort de ciocolata facuta vreodata", ar fi o descriere excelenta pentru meta, deoarece este relativ scurta, continand in acelasi timp o serie de cuvinte cheie specifice.

3. Meta Tag-uri

Pentru fiecare dintre paginile dvs., puteti include un set de cuvinte cheie sub forma de etichete meta. Acestea ar trebui sa fie toate cuvintele cheie relevante ale continutului dvs. pe care le-ati cercetat anterior.

Plug-in-ul numit 'All In One SEO Pack' din WordPress va va permite sa introduceti toate cuvintele cheie pentru meta tag, meta descriere si titlul paginii in partea de jos a fiecarei postari inainte de publicare. Acesta introduce toate informatiile in formatul dvs. de pagina HTML pentru dvs., usurandu-va munca.

4. Structura URL-ului
Includerea URL-urilor prietenoase pentru motoarele de cautare pentru fiecare dintre paginile dvs. este foarte recomandata, deoarece acestea ofera o mai buna accesare cu crawlere. URL-urile mai scurte par sa functioneze mai bine in rezultatele motorului de cautare, insa acesta nu este singurul factor.

Adresele URL care includ cuvinte cheie directionate, au si performante mai bune. Localizarea acestor cuvinte cheie poate fi, de asemenea, o influenta majora.

4. Structura URL-ului

Includerea URL-urilor prietenoase pentru motoarele de cautare pentru fiecare dintre paginile dvs. este foarte recomandata, deoarece acestea ofera o mai buna accesare cu crawlere. URL-urile mai scurte par sa functioneze mai bine in rezultatele motorului de cautare, insa acesta nu este singurul factor.

Adresele URL care includ cuvinte cheie directionate, au si performante mai bune. Localizarea acestor cuvinte cheie poate fi, de asemenea, o influenta majora.

5. Headings (H1, H2, H3, H4, etc.)

Atunci cand scrieti articolele dvs., ar trebui sa despartiti continutul in sectiuni si paragrafe mai mici pentru a usura citirea. Aceste sectiuni pot fi date din titlu, unde se utilizeaza etichetele H1, H2, H3, H4 etc.

In general, etichetele H1 sunt rezervate pentru titlul paginii dvs. principale, cu titluri ulterioare (la fel ca cele pe care le-am utilizat in cadrul acestui post) fiind emise H2, H3 etc. Motoarele de cautare folosesc aceste elemente pentru a determina ce este important in continutul dvs. De aceea, titlurile bogate in cuvinte cheie sunt mai utile decat cele generice.

Asigurati-va ca scrieti titluri bogate in cuvinte cheie in ordinea prioritatii in etichetele titlurilor H1, H2 si H3. Ele sunt folosite de multe crawlere pentru a diferentia continutul important.

6. Densitatea cuvintelor cheie

Includerea de cuvinte cheie relevante in continutul dvs. este foarte importanta, deoarece ajuta motoarele de cautare sa evalueze continutul dvs. Cu toate acestea, incercati sa nu repetati excesiv si sa exagerati cu cuvintele cheie doar pentru motoarele de cautare. Acest lucru poate duce la interzicerea site-ului dvs. de pe motoarele de cautare.

Pentru a evita acest lucru, incercati sa pastrati densitatea cuvintelor cheie la aproximativ 2-5%. Daca acest lucru vi se pare greu, puteti utiliza sinonime ale cuvintelor cheie. In acest fel, scrieti acelasi lucru, fara riscul de a fi interzis.

7. Image SEO

Utilizarea imaginilor din continutul dvs. este o modalitate excelenta de a va face site-ul mai atractiv vizual si de a desparti acele parti plictisitoare de text. Puteti utiliza aceste imagini pentru a va ajuta sa va imbunatatiti site-ul SEO.

Toate imaginile incarcate au titluri, deci tratati-le exact la fel ca si titlurile paginilor. Includerea de cuvinte cheie relevante ii poate ajuta pe oameni sa va gaseasca site-ul cand cauta in Google Images.

Puteti include, de asemenea, Alt Text si Descrieri pentru imaginile dvs., facandu-le si mai utile pentru SEO.

8. Link-uri interne

Oamenii adesea cred ca singurele linkuri care conteaza sunt cele de pe alte site-uri web. In timp ce aceste link-uri sunt importante, acestea nu sunt singurele linkuri importante!

Plasarea de linkuri catre celelalte pagini ale site-ului dvs. este o modalitate excelenta de imbunatatire a site-ului dvs. si folosite in mod corespunzator, link-urile interne pot fi o arma utila in arsenalul dvs. de SEO. Nu numai ca usureaza munca vizitatorilor sa navigheze in jurul site-ului dvs. si sa gaseasca tot continutul dvs., dar asigura, de asemenea, accesarea cu crawlere a site-ului, permitand motoarelor de cautare sa gaseasca toate paginile dvs. De asemenea, va ajuta sa creati relevanta unei pagini pentru cuvintele cheie si frazele relevante, ajutand, de asemenea, la cresterea ratei Google a paginilor dvs.

Exista o serie de metode diferite pe care le puteti utiliza pentru a va imbunatati structura de legatura interna. Principala - linkuri de continut si linkuri permanente de navigare.

Pentru bloggeri, link-urile de continut sunt foarte utile atunci cand sunt utilizate corect. Acestea sunt linkuri care sunt plasate in postarile dvs. de articol, care redirectioneaza persoanele catre alte pagini relevante de pe site-ul dvs. De exemplu, “aceasta postare se concentreaza pe cresterea traficului spre site-ul dvs., astfel incat cititorii pot gasi, de asemenea, un post pe pagina "Cum sa conduceti traficul spre blogul dvs."

Care este diferenta dintre SEO off-Page si SEO on-Page

Strategia dvs. de optimizare pentru motoarele de cautare poate fi impartita in doua categorii diferite: SEO off-Page si SEO on-page. Ambele sunt esentiale pentru succesul unei campanii SEO, dar ele se afla pe laturi complet diferite atunci cand vine vorba de imbunatatirea clasamentelor motorului dvs. de cautare. Pentru a intelege diferenta dintre cele doua, trebuie sa intelegeti, la un nivel de baza, modul in care functioneaza algoritmii motoarelor de cautare.

Exista doi factori principali la care motoarele de cautare se uita la evaluarea site-ului dvs. in comparatie cu alte site-uri de pe internet.

- SEO on-Page se uita la ceea ce reprezinta site-ul (sau pagina dvs.)

- SEO off-Page se uita la cata autoritate are si cat de popular este site-ul dvs.

Mai simplu, modul in care va clasificati este determinat in mare masura de factorii de pe pagina (on-Page), in timp ce gradul ridicat de rang in rezultatele cautarii este in mare parte determinat de factorii care nu sunt in pagina (off-Page).